Navigatiemenu+

Module 3

Module 3. Taartdecoratie deel 1 
Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping

Een module waarbij ik mijn eigen grenzen heerlijk heb kunnen verleggen.
Doordat ik de basisvaardigheden van het werken met Royal Icing al beheerste, ben ik op zoek gegaan naar vaardigheden met dit mooie product die ik mijzelf eigen wilde maken.
Dit heeft, al zeg ik het zelf, geresulteerd in mooie werkstukjes!

Module 3 les 2

Met de color flow techniek heb ik ELsa (uit de film Frozen) gemaakt.

Module 3 les 3

De dummy is gemaskeerd met Royal Icing.
Als nieuwe technieken heb ik brushed embrodery en een brug toegepast.

Module 3 les 4

Pushing my boundries!
Doodeng vond ik dit om te doen, maar wat is het resultaat mooi!
Na voorbeelden van stringwork te hebben bekeken, wist ik dat ik dit wilde proberen. Maar als het moment dan daar is om de taart (een lekkere appelcake) op zijn kop te zetten… Ik heb niet snel last van zweethanden, maar dit was zo’n moment.
De onderkant is afgewerkt met een bladrand van Royal Icing.
Als extra decoratie heb ik de color flow afbeelding van de eerste twee lessen toegevoegd.

Module 3 les 5

De eindopdracht van deze module vergde wat voorbereiding, maar heeft geresulteerd in een mooi en lekker kraamcadeau voor mijn buurvrouw-vriendin.
De ooievaartjes heb ik gemaakt met de techniek pressure piping.
De geschulpte randen en letters zijn gemaakt met de color flow techniek.
De brug die ik eerder had geprobeerd vond ik erg mooi en heb ik, zij het in een iets andere vorm, terug laten komen in dit werkstuk.
Tot slot het wiegje. Dat heb ik gemaakt met de filigraan techniek op tule.