Navigatiemenu+

Module 4

Module 4. Basis patisserie deel 2 
Decor biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets.

Ook bij deze module had ik al wat voorkennis en ervaring. Door ziekte heb ik helaas ook een aantal lessen moeten missen. De gemiste lessen heb ik thuis ingehaald door de bijbehorende recepturen te vervaardigen.

Module 4 les 2

Melkbavaroistaartje met decorbiscuit en een chocoladespiegel.
Ik had een keer eerder een decorbiscuit gemaakt. Dat was best nog een gepuzzel met lengte van de stroken en het werken in spiegelbeeld. De tweede keer ging al een stuk beter dankzij de duidelijke werkwijze die werd gegeven!
Een melkbavarois zal ik niet snel zonder smaakmaker gebruiken, aangezien ik de smaak van de bavarois zelf niet lekker vind. De bavarois zal ik in het vervolg op saak brengen met bijvoorbeeld vers fruit.

Module 4 les 3

Macarons!
Deze heb ik al vaker gemaakt, maar zijn zeker weten een favoriet van mij.
Geen straf dus om deze te moeten maken. En een goede gelegenheid om een nieuwe smaakcombinatie uit te proberen.
Ik heb gekozen voor de klassieke combinatie sinaasappel-chocolade.
Omdat ik geen voorstander ben van kunstmatige smaakstoffen, hebben de macaronhelften geen extra smaaktoevoeging gekregen.
De vulling is een ganache van melkchocolade met een met sinaasappel geïnfuseerde room.

Module 4 les 4

Naar het voorbeeld van Rudolph van Veen heb ik deze taart moeten maken.
Een heerlijk taartje met redelijk wat bewerkingen.
Het meest trots ben ik op mijn gelei die echt een spiegel is geworden!
En dat de smaak ook goed was, was een extra bonus.

Module 4 les 5
Module 4 les 5 (1)

De eindopdracht voor deze module bestond uit het maken van 4 friandises.
Ik heb gekozen voor de al eerder goedgekeurde macarons, chocolate chip cookies, zoute karamel bonbons en mini frambozentartelettes.
Het meest tevreden was ik over de bonbons omdat deze goed van smaak waren en het tempreren van de chocolade goed was gelukt.