Navigatiemenu+

Module 6

Module 6. Siervakken 
Suikertrekken en -blazen, ijssculpturen, marsepein, dragant.

Een ongelofelijk leuke en leerzame module. Helaas heb ik door ziekte niet alle lessen volledig kunnen volgen. Maar wat een uitdagingen en mooie onderdelen heeft de patisserie!

Module 6 les 1

Een cacaoschildering op dragant. Voor iemand die niet (nee echt niet!) kan tekenen en schilderen, is dit echt een mooi resultaat.

Module 6 les 2 Module 6 les 2-1

 

De les suikertrekken en -blazen heb ik moeten missen helaas. Maar gelukkig heb ik hier al eerder een cursus in gehad. Dit zijn dan ook de resultaten van die cursus.
De linker compositie is een combinatie van suikergieten en -trekken.
De rechter is aangevuld met suikerblazen.
Een mooi maar bewerkelijk onderdeel van de patisserie. Het grootste probleem dat ik heb met het vervaardigen van zulke tere producten, is dat ik de kracht in mijn handen en vingers niet genoeg kan doseren. Hierdoor breekt de ene keer iets heel snel, terwijl de andere keer het satineren niet goed wil.

 

Module 6 les 3 (1) Module 6 les 3

Dat je suiker niet hoeft te bewerken om er iets moois mee te maken, bleek tijdens deze les. Alleen een beetje water en kleurstof toevoegen en klaar is kees.
De eieren heb ik gedecoreerd met Royal Icing en jellybeans.

 

Module 6 les 4

Soesjes! Ook al zo’n echte lekkernij uit de patisserie. En dan gecombineerd met karamel 😀
De croque-en-bouche heb ik gedecoreerd met gesponnen suiker en bloemetjes van Royal Icing.
Het geheel staat op een bodem van gekarameliseerde hazelnoten in karamel.

 

Module 6 les 5 Module 6 les 5-1
                                                                                            ijssculpturen

Helaas lukte het me niet er de hele dag bij te zijn. Maar wat een lol heb ik gehad met het omhakken in een stukje ijs. Want ja, daar kwam het eigenlijk op neer.
Dat het eindresultaat lijkt op een moderne vaas, wat ik graag wilde, is mijn overwinning op het ijs!