Navigatiemenu+

Petra van Harten

Petra van Harten-8785

De persoon achter ‘Created By Heart’

Als meisje ben ik opgegroeid met door mijn moeder gemaakte taarten. Elke zondag en elke verjaardag was er een eigen gemaakte creatie om van te smullen. Het duurde dan ook niet lang of ik hielp mijn moeder. Eerlijkheidshalve bestond dat in het begin vooral uit gardes aflikken en in de oven kijken of de taart al een keer klaar was…

Toen ik 11 jaar was maakte ik helemaal zelf mijn eerste taart. Goed, de kwarktaart zakte aan één kant een ‘beetje’ in, maar lekker was ‘ie wel! Sindsdien bakte ik regelmatig een taart of een koek. Meestal redelijk traditioneel. Mokkataart, slagroomtaart, appeltaart, boterkoek, mokkakoek, mokkaschuimpjes of Noorse koek.

Na de geboorte van mijn kinderen had ik thuis meer tijd doordat ik niet werkte en in deeltijd studeerde. Toen begon het experimenteren. Lekker aan de slag met verschillende bodems en bekledingen. Mascarpone, alcoholische dranken, fruit, roomsoorten, chocolade etc.

Mijn droom was om er mijn werk van te maken, maar onzekerheid won het tot een tijdje geleden van wilskracht. Het duwtje in de rug heb ik van mijn ex-man en stiefkinderen gekregen. Het experimenteren heb ik toen, dankzij mijn kinderen, een level omhoog gebracht door met marsepein en fondant aan de slag te gaan.

In augustus 2013 ben ik gestart met een korte patisserie cursus. Tijdens deze cursus leerde ik de beginselen van suikertrekken en -blazen, spuittechnieken en werken met chocolade.
In augustus 2014 ben ik gestart met een patisserie opleiding aan het Culinair Centrum te Beverwijk.

Ik werk vanuit huis en in mijn eigen keuken. Hier heb ik de beschikking over alle materialen die ik nodig heb en een heerlijk groot werkblad waar ik alle ruimte heb voor het maken van mijn creaties.

Ik ga nog heel lang met veel plezier taarten bakken en decoreren!